Originální oříškový krém“ výborná pochoutka.Dovoz Německo!! má lepší složení než u nás prodávaný podobný výrobek.Pro spotřebitele v České republice výrobce neuvádí zemi původu výrobku. U nejprodávanějších velikostí balení lze ovšem zemi původu zjistit z razítka na boční straně plastového víčka. Poslední písmeno kódu umístěného pod datem minimální trvanlivosti označuje továrnu, ve které byla pomazánka vyrobena: W = Polsko, G = Německo, A = Itálie. V případě pochybností lze zemi původu vyčíst v informaci určené pro rumunský trh (RO), kde legislativa uvedení této informace přikazuje. Rozdíl v chuti i barvě je prokazatelný v neprospěch české verze, vyráběné v Polsku. Světlejší barva, méně intenzivní chuť a v neposlední řadě i vyšší cena, cca o 40% ve srovnání s Německem. Na toto téma proběhlo již několik průzkumů v ČR i na Slovensku, informace jsou dohledatelné včetně výsledků nezávislých testů na internetu.Podle štítku výrobku jsou hlavní ingredience Nutelly cukr a rostlinné oleje (většinou palmový)[1], následují lískové ořechy, kakao a sušené odstředěné mléko. Nutella je v mnoha zemích prodávána jako „oříškový krém“. Podle italského práva nemůže být označena jako čokoládový krém, protože nesplňuje minimální koncentraci kakaové sušiny. Asi polovina kalorií v Nutelle pochází z tuku (11 g v 37g porci či 99 kcal z 200 kcal) a asi 40 % kalorií pochází z cukru (20 g, 80 kcal).[2]
V roce 2017 německá Nutella změnila složení, byl snížen podíl oříšků a zvýšen podíl cukru. Podíl sušeného mléka v nové receptuře vzrostl ze 7.5 % na 8,7 %, podíl cukru se zvýšil z 56.3 % na 55.9 %, podíl tuku klesl z 31,8 % na 30.9 %